سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه امروز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات کییف هرگز به دنبال مذاکره با مسکو نبودند و به همین دلیل اکنون نیز مذاکرات به درستی پیش نمیرود.
به گزارش گروه بین الملل ، یکی از موضوعات مورد بحث میان مقامات بلندپایه دولت اوکراین و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در ورشو، تشدید تحریمها علیه روسیه بود.
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته، شنبه درباره این دیدار در پیامی توئیتری نوشت: «ما در خصوص گامهای مشخص برای توسعه همکاریهای دو کشور و همچنین درباره تحریمهای ضدروسی صحبت کردیم. ما در حال حاضر روی تحریمهای جدید کار می کنیم. من به موضوع بستن بنادر آمریکا و اروپا برای کشتیها و محمولههای روسیه اشاره کردم. ما درباره اعمال تحریمهای فردی نه تنها علیه الیگارشیهای روسیه و افراد نزدیک به پوتین (رئیس جمهوری روسیه)، بلکه علیه همه شخصیتهای سیاسی فدراسیون روسیه صحبت کردیم.»
کولهبا افزود: در این نشست درباره تامین تسلیحات نظامی ارتش اوکراین نیز گفتگو شد و بایدن قول داده است که ایالات متحده "تا پیروزی کییف در همه مسائل در کنار اوکراین خواهد بود.
وزیر خارجه اوکراین به همراه آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در حضور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با آنتونی بلینکن و لوید آستین، همتایان آمریکایی خود در پایتخت لهستان دیدار و مذاکره کردند. مذاکرات طرفین حدود نیم ساعت به طول انجامید.
بایدن همچنین روز شنبه در جریان بازدید از کمپ پناهجویان اوکراینی در ورشو بار دیگر به رهبر روسیه توهین کرد. بایدن در ورشو خواستار "تغییر قدرت" در روسیه شده و تلاش کرد این پیام را منتقل کند که "پوتین نباید اجازه اعمال قدرت بر همسایگان یا منطقه خود را داشته باشد".
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا گفت: شنیدن سخنان تند بایدن که خود خواستار بمباران یوگسلاوی و کشتار مردم آن شده، عجیب است. ضمن اینکه چنین سخنانی روزنه فرصت برای بهبود روابط بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده را محدودتر میکند.
پسکوف همچنین یادآور شد: انتخاب رئیس جمهوری در روسیه در اختیار بایدن نیست که تصمیم بگیرد و تنها مردم روسیه چنین حقی دارند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز سی و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
*****
16:58- زاخارووا: اوکراین هرگز تمایلی به مذاکره با روسیه نداشت
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه امروز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات کییف هرگز به دنبال مذاکره با مسکو نبودند و به همین دلیل اکنون نیز مذاکرات به درستی پیش نمیرود.
وی گفت: «اکنون توجه تمام جهان به این موضوع جلب شده است که مذاکرات روسیه و اوکراین چگونه پیش میرود. مقامات کییف به مدت هفت سال و نیم است که همین تاکتیک (عدم گفتگو با مسکو) را دنبال کردند و مشخصاً استفاده از این تاکتیک ما را به وضعیت کنونی رسانده است. در صورتی که با گفتگو و بحث میتوان هر مشکلی را حل و فصل کرد.»
زاخارووا یادآور شد: «مذاکرات پس از آغاز عملیات نظامی روسیه، به ابتکار طرف اوکراینی آغاز شد. ظاهراً این ابتکار عمل آنها بود که نشان دهند آنها خواستار مذاکره هستند. در حالی که طی سالهای اخیر تنها روی راه حل نظامی مسائل و حمایت غرب از خود تکیه کرده بودند. و اکنون که قدرت مقابله با توان نظامی روسیه را ندارند، وانمود می کنند که البته آنها طرفدار صلح و طرفدار روند مذاکرات هستند.»
17:51-آمادگی صلیب سرخ برای کمک به حل بحران انسانی در اوکراین
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) در نظر دارد با توجه به روند اوضاع در اوکراین و بحران فاجعهبار انسانی در حال گسترش در منطقه، فعالیتهای خود را به طور چشمگیری گسترش دهد. این مسئله در پیام دفتر مطبوعاتی کمیته بینالمللی صلیب سرخ که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است.
در این پیام تاکید شده که تنها هدف این سازمان کاهش درد و رنج مردم متاثر از درگیریهای مسلحانه در اوکراین است. در این راستا، از قبل فعالیتهای مضاعف با استقرار نمایندگانی در اوکراین و کشورهای همسایه از جمله مجارستان، مولداوی، لهستان، روسیه و رومانی افزایش داده شده تا به طور مؤثر به نیازهای بشردوستانه در صورت بروز پاسخ داده شود.
این سازمان یادآور شد که طی دو هفته گذشته، به عنوان بخشی از تلاشهای دیپلماتیک، پیتر ماورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، به اوکراین و روسیه سفر کرده و با نمایندگان هر دو کشور دیدار کرد تا در خصوص مسائل مهم بشردوستانه گفتگو کند
14:18-امکان برگزاری همهپرسی درباره پیوستن به روسیه در منطقه لوهانسک اوکراین
لئونید پاسچنیک، رئیس جمهوری منطقه خودخوانده لوهانسک در شرق اوکراین امروز، یکشنبه به خبرنگاران اعلام کرد که رفراندوم درباره پیوستن به ترکیب روسیه ممکن است در آینده نزدیک در سرزمین لوهانسک برگزار شود.
وی گفت: «من فکر میکنم که مردم ساکن لوهانسک بتوانند در آینده نزدیک در یک همه پرسی سراسری که در قلمرو جمهوری ما برگزار خواهد شد، از حق قانونی خویش استفاده کرده و نظر خود را در خصوص پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه بیان کنند. من مطمئن هستم که این همه پرسی به زودی انجام خواهد شد.»
14:16-انگلیس شرط لغو تحریمها علیه روسیه را عنوان کرد
لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلستان صبح امروز در مصاحبه با روزنامه تلگراف خواستار دو برابر شدن فشار تحریمها بر روسیه شد و گفت که برقراری آتشبس و خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین، شرط کلیدی برای رفع محدودیتها علیه مسکو خواهد بود.
خانم تراس گفت: «این تحریمها فقط باید با آتشبس کامل و خروج نظامیان روس و با تعهدات مبنی بر عدم تجاوز مجدد به اوکراین برداشته شود. علاوه بر این، در صورت ادامه تجاوز، امکان اعمال تحریمهای بیشتر وجود دارد. این یک واقعیت است. اهرمی که فکر می کنم بتوان از آن استفاده کرد و متاسفانه در سال 2014 استفاده نشد.»
13:14 - نابودی انبارهای تسلیحاتی ارتش اوکراین در عملیات شبانه
وزارت دفاع روسیه ویدئویی از انهدام انبارهای مهمات و تسلیحات نیروهای مسلح اوکراین توسط هواپیماهای تهاجمی سوخو-25 نیروهای هوا-فضای روسیه در یک عملیات رزمی شبانه را منتشر کرد.
علاوه بر این، سرلشکر ایگور کوناشینکوف سخنگوی وزارت دفاع فدراسیون روسیه امروز، یکشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور یک انبار موشک سامانههای موشکی ضدهوایی اس-300 و بوک را در حومه جنوب غربی شهر کییف با سلاحهای دوربرد بسیار دقیق منهدم کردند.
وی افزود، نیروهای مسلح روسیه یک پایگاه بزرگ سوخت در منطقه لووف را نیز با تسلیحات دقیق دوربرد هدف قرار داده و نابود کردند.
کوناشینکوف گفت: « نیروهای مسلح روسیه از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون 289 هواپیمای بدون سرنشین، 1656 دستگاه تانک و 169 دستگاه موشک انداز چندمنظوره ارتش اوکراین را منهدم کردهاند.»
13:13-وزارت دفاع ترکیه: وضعیت دریای سیاه عادی و تحت نظر است
خلوصی آکار، وزیر دفاع ملی ترکیه امروز، یکشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که هیچ وضعیت اضطراری در دریای سیاه وجود ندارد و تنها برای اطمینان کشتیهای مین یاب در حال انجام وظیفه و گشت زنی در منطقه هستند.
پیش از این روزنامه استار ترکیه نوشته بود که حرکت یک جسم مشکوک شبیه مین در ورودی تنگه بسفر مشاهده شده و نگرانیهایی را به وجود آورده است.سپس وزارت دفاع ترکیه با تایید مین بودن جسم کشف شده، از مذاکره با دوطرف روسی و اوکراینی در این زمینه خبر داد.
به منظور تامین امنیت کشتیها، تنگه بسفر هم به طور موقت برای تردد بسته شد و بعداً حرکت کشتیها از سر گرفته شد.
11:48-حمایت اوکراین از ادعای لهستان درباره منطقه کالینینگراد
آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در یک مصاحبه تلویزیونی از ادعای ارضی مطرح شده در لهستان بر منطقه کالینینگراد روسیه حمایت کرده و یادآور شد: این بلندپروازی ورشو میتواند در عملیات نظامی مسکو در کشور ما اختلال ایجاد کند.
دانیلوف گفت: «میتوانم بگویم که لهستان قبلاً نیز ادعاهایی درباره منطقه کالینینگراد داشته، البته این موضوع هنوز در سطح رسمی مطرح نشده و طرح این موضوع در شرایط کنونی، قطعاً به ما کمک خواهد کرد.
پیش از این، ژنرال ارتش و فرمانده سابق نیروی زمینی لهستان مدعی شد که لهستان باید موضوع تعلق منطقه کالینینگراد به این کشور که از سال 1945 «توسط روسها اشغال شده» را مطرح کند.
11:43-ترامپ: دولت بایدن مقصر مسئله اوکراین است
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا معتقد است که دولت فعلی مقصر وضعیت به وجود آمده در خصوص اوکراین، تورم بالا و افزایش قیمت بنزین در ایالات متحده است و جو بایدن، «رویای آمریکایی» را از بین برده است.
این سیاستمدار گفت: «تهاجم به اوکراین هرگز نباید اتفاق میافتاد و اگر من در کاخ سفید بودم، اجازه شروع چنین جنگی را نمیدادم.»
11:37-اوکراین از توافق درباره 2 کریدور بشردوستانه در روز یکشنبه خبر داد
ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین امروز در یک نشست خبری اعلام کرد که درباره افتتاح دو کریدور بشردوستانه برای تخلیه مردم غیرنظامی در مناطق دونتسک و لوهانسک از روز یکشنبه با طرف روسی توافق شده است.
وی افزود، ساکنان شهر ماریوپل هم میتوانند هم با وسایل نقلیه شخصی خود و هم با اتوبوسهای در نظر گرفته شده به سمت زاپاروژیه (در جهت مخالف مرز روسیه) از شهر خارج شوند.
پوتین: مردم روسیه به نیروهای گارد ملی افتخار میکنند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز یکشنبه، در پیام تبریکی به مناسبت جشن حرفهای «روز گارد ملی» اعلام کرد: «مردم روسیه به نیروهای گارد ملی افتخار می کنند که در شرایط کنونی نیز در عملیات ویژه نظامی برای حفاظت از دونباس، عزم راسخ، قاطعیت و شجاعت و میهن پرستی خود را به اثبات رساندند.»
به عقیده پوتین، کار واحدهای گارد ملی روسیه در چارچوب دفاع از حقوق ساکنان مناطق دونتسک و لوهانسک بدون در نظر گرفتن درجه پیچیدگی آنها، با اجرای واضح وظایف تعیین شده مشخص میشود. علاوه بر این، رهبر روسیه بر سهم قابل توجه نیروهای گارد ملی در مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، جنایات سازمان یافته و نقش آنها در تضمین امنیت تاسیسات حیاتی و برقراری نظم عمومی در کشور تاکید کرد.
سفیر روسیه وزارت خارجه جمهوری چک فراخوانده شد
الکساندر زمیوسکی، سفیر روسیه در جمهوری چک عصر روز شنبه به وزارت امور خارجه این کشور دعوت شد و معاون وزیر امور خارجه جمهوری چک اعتراض شدید مقامات پراگ نسبت به تحریکات مقامات روسی علیه کارکنان دیپلماتیک سفارت چک در مسکو را به وی ابلاغ کرد.
در حال حاضر سفارت روسیه در پراگ درباره این موضوع اظهار نظری نکرده است.
یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه چک، پیشتر گفته بود که 14 دیپلمات روس خاک این کشور را ترک کردند. به گفته وی، البته دلیلی برای اخراج بیشتر کارکنان سفارت روسیه وجود ندارد، زیرا پراگ می خواهد روابط دیپلماتیک خود با مسکو را حفظ کند.
احتمال بسته شدن سفارت روسیه در لهستان
سرگئی آندریف، سفیر روسیه در لهستان شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد، بعید است که تیرگی روابط روسیه و لهستان که با فعالیتهای نمایندگیهای دیپلماتیک مرتبط است، به قطع روابط دوجانبه منجر شود، ولی با این حال، احتمال تعطیلی موقت سفارت روسیه در ورشو وجود دارد.
وی گفت: "احتمالاً مشکلات کنونی در روابط با دولت لهستان باعث قطع روابط نخواهد شد. شاید مجبور شویم برای مدتی سفارت خود در ورشو را ببندیم. و طبیعتاً در این صورت لهستان نیز باید سفارت خود در مسکو را ببندد. البته باید منتظر ماند و دید چه خواهد شد."
سفیر آندریف یادآور شد که فدراسیون روسیه و لهستان همیشه روابط دشواری داشتند و اگر هیچ تغییری در اوضاع ایجاد نشود، ممکن است لحظه ای فرا برسد که مأموریت دیپلماتیک به سادگی دیگر قادر به انجام نباشد.
لهستان همچنان قصد اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین را دارد
سرگئی آندریف، سفیر روسیه در ورشو اعلام کرد که مقامات لهستانی حتی با وجود مخالفت ایالات متحده، از نظریه خویش درباره اعزام یک ماموریت حافظ صلح ناتو به اوکراین دست برنداشتند.
وی یادآور شد که مقامات ورشو در حالی همچنان بر این موضوع اصرار دارند که دولت آمریکا تاکید کرده که نظامیان خود را به اوکراین نخواهد فرستاد و دبیر کل ناتو هم گفته که چنین عملیاتی در بروکسل بررسی نشده است.
صربستان هرگز به ناتو نخواهد پیوست
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان اعلام کرد که این کشور به خاطر تمامی کودکانی که در سال 1999 جان باختند، به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نخواهد پیوست، بلکه توان دفاعی خود را به روی دفاع از آسمان و زمین خود متمرکز خواهد کرد.
در صربستان، در تاریخ 24 مارس (4 فروردین ماه)، به مناسبت شروع بمباران گسترده این کشور در 23 سال پیش توسط نیروهای متحد ناتو به سرکردگی آمریکا، مراسم یادبود باشکوهی برگزار شد. رئیس جمهوری صربستان این مسئله را در این مراسم گفت.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در این جمهوری برای اول ماه آوریل (اواسط فروردین) برنامه ریزی شده و الکساندر ووچیچ، رئیس حزب حاکم صرب نامزد پست ریاست جمهوری در این کشور در میان رقبای خود پیشرو است.
وزارت دفاع روسیه: نابودی بیش از 270 پهپاد ارتش اوکراین
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه روز شنبه یک پهپاد اوکراینی را در حریم هوایی دریای سیاه منهدم کردند. هواپیما در حال نزدیک شدن به بندر سواستوپل بود.
وی افزود: در طول روز همچنین سه هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی دیگر و همچنین یک فروند بالگرد میگ-24 ارتش اوکراین منهدم شدند. علاوه بر این، بیش از 30 نفر از واحد تیپ 54 مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیریها کشته شده و 6 خودروی زرهی و یک توپخانه صحرایی از گردان 46 تهاجمی در طول روز منهدم شد.
سخنگوی وزارت دفاع یادآور شد: تنها در روز شنبه، 91 تأسیسات نظامی اوکراین مورد هدف قرار گرفته و نابود شدند: از جمله: دو پست فرماندهی، 11 انبار صحرایی با سلاح و مهمات، دو ایستگاه جنگ الکترونیک و همچنین 20 پایگاه نیروهای مسلح اوکراین و 52 منطقه تمرکز تجهیزات نظامی. کوناشینکوف گفت: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون، 271 هواپیمای بدون سرنشین، 1627 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 167 موشک انداز چندگانه، 669 قبضه توپ صحرایی و خمپاره و همچنین 1474 دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»
حدود 440 هزار نفر تاکنون از اوکراین به خاک روسیه منتقل شدند
سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی فدراسیون روسیه شب گذشته اعلام کرد نیروهای مسلح روسیه با رعایت تدابیر امنیتی، روزانه جان هزاران غیرنظامی و شهروندان خارجی را نجات می دهند و تنها در طول روز شنبه، 19 هزار و 694 غیرنظامی از دونتسک، لوهانسک و دیگر مناطق خطرناک اوکراین به خاک روسیه تخلیه شدند که در بین این پناهجویان، 3300 کودک وجود داشت.
این مقام نظامی افزود: « از آغاز عملیات ویژه تاکنون 439 هزار و 420 نفر به روسیه پناهنده شدند که از این تعداد 91 هزار و 673 نفر کودک هستند. »
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
پوشش زنده تحولات اوکراین| درخواست زلنسکی از اروپا برای توقف تجارت با روسیه/ مسکو: تحریمهای نفتی تاثیرات کمی داشته است
پوشش زنده تحولات اوکراین| شرط مسکو برای برگزاری نشست سران روسیه ـ اوکراین/ پنتاگون: قصد درگیر شدن با روسیه را نداریم/ نزدیکشدن مواضع مسکو و کییف در موضوع بیطرفی اوکراین
پوشش زنده تحولات اوکراین| کرملین: رهبران آمریکا مرتکب جنایت علیه بشریت شده و باید محاکمه شوند/ اوکراین: مذاکرات تاکنون برای ما رضایتبخش نبوده است
انتهای پیام/